KNLTB competitie

Voorjaar

Tenniscompetitie
Het competitieaanbod dat bij LTC Goirle wordt aangeboden is gelijk gebleven met het competitieaanbod van voorjaar 2023.

Tenniscompetitie wordt ook voor beginnende spelers (8&9 tennis) aangeboden op vrijdagavond en zondagmiddag. Je kunt je hiervoor individueel opgeven en bij voldoende belangstelling worden er teams van 4 personen samengesteld. Ieder team speelt 2 dubbels.  

Vrijdagavondcompetitie:
Om de week en 5 speeldagen

Net als bij de voorjaarscompetitie van 2023 zal er weer op vrijdagavond om de week worden gespeeld.  
Wat houdt  'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in? ·     Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
·     Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen. De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen).  

Speeldata De voorjaarscompetitie start begin april en loopt tot en met begin juni.

Loting
Het maximaal aantal teams op vrijdagavond is per speelavond 14 teams. Dat betekent dat er 14 heren- en/of damesteams en 14 mixteams en/of 8/9 teams kunnen spelen. Bij meer inschrijvingen zal er weer geloot worden. De teams die op vrijdagavond tijdens de najaarscompetitie 2023 waren uitgeloot worden voor deze competitie direct toegelaten, mits de samenstelling 80% gelijk blijft. Deze teams moeten zich wel opnieuw inschrijven middels het bijgevoegde inschrijfformulier. Voor de overige plaatsen zal er een loting plaatsvinden op donderdag 11 januari om 19.30 uur bij LTC Goirle. Teams die uitgeloot zijn, hebben dan nog tot en met zaterdag 13 januari de mogelijkheid om eventueel op een andere dag of competitievorm in te schrijven

 

Najaar
Tijdens de Najaarscompetitie speel jij samen met jouw team op vijf speeldagen, tussen half september en half oktober, tegen de andere teams uit de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit zes teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de vijf speeldagen het meeste wedstrijdpunten heeft gewonnen is kampioen.  

 

Winter

In de winter kan je meedoen aan een Wintercompetitie. Dit is een gezamenlijke competitie voor teams van de verenigingen in deze betreffende provincies. Er wordt in principe gespeeld in poules van acht teams, waarin een halve competitie wordt gespeeld (zeven speeldagen).