Vrij tennissen - baan afhangen

Vanaf maandag 21 maart kan je enkel een baan reserveren via het afhangbord in de hal.

Als je vrij wilt tennissen dien je een baan te reserveren. Dit doe je met je knltb-pasje op het digitale afhangbord (touchscreen) in de hal van de kleedkamers. Het bord hangt als je binnenkomt links in de hoek bij de deur richting het paviljoen. Ook wanneer er geen of weinig leden op het park aan het tennissen zijn dien je een baan te reserveren. Met het afhangen kan de vereniging bijhouden hoe vaak de banen gebruikt worden.

Het touchscreen bedien je door met je vinger op het scherm te tippen. Als je het scherm aanraakt druk je op ‘afhangen’. Kies vervolgens voor de knop ‘alle vrije banen’ of ‘eerste vrije baan’  Het systeem vraagt nu om alle passen door de kaartlezer te halen. Zodra alle passen door de kaartlezer zijn gehaald druk je op ‘spelers bevestigen’. Daarna kan je de baan naar keuze afhangen. De baan is nu afgehangen en je kunt gaan tennissen op de aangegeven baan en tijdstip. Als je even moet wachten en niet meer weet op welke baan of tijd je speelt, ga je nogmaals naar ‘afhangen’ en vervolgens kies je voor ‘wanneer speel ik’. Dan wordt nogmaals gevraagd je pas door de kaartlezer te halen en wordt je baan en speeltijd getoond. Een andere manier om te zien wanneer je speelt is het baanoverzicht. Kies voor ‘afhangen’ en vervolgens ‘overzicht banen’. Je kunt ook je reservering wissen door op ‘wissen’ te drukken en je pas door de lezer te halen.

Denk er ook aan dat je zelf de verlichting in- en uitschakelt! Wanneer je verlichting nodig hebt, kan je deze inschakelen met het kastje rechts van het afhangbord. Het kastje hangt rechts in de hoek met een beschrijving erbij.  Als er niemand na jou gebruik maakt van de baan, dan vragen we je om de verlichting ook weer uit te schakelen.